Ideme do finále Slovenského kartingového pohára

19.09.2019 Autor: Redakcia

V Trebaticiach sme mali možnosť spoznať technickú kontrolu v podaní dvojice Martin Suchovský a Jano Gloss, ktorí zaskakovali. Myslím, že nielen ja som bol milo prekvapený a musím ich takto verejne pochváliť za ich prístup, brali to veľmi zodpovedne. Dokonca pri svojej premiére udelili aj nejaké penalizácie. Dúfam, že ich ešte niekedy v tejto funkcii uvidíme.
Videli sme opäť zdvihnutú bielo-čiernu vlajku, teda udelenie napomenutí priamo v jednotlivých jazdách. Snáď to jazdci registrovali, i keď v jednej jazde sa mohla kľudne dvíhať aj čierna. 

Poďme k aktuálnemu poradiu v jednotlivých kategóriách

%img3

V triedach, kde je maximálne 5 jazdcov je definitívne rozhodnuté. Azda okrem kategórie ROTAX DD2, kde by čisto teoreticky mohol vyhrať Peter Prívracký #29 ak by mal Ivan Lipka #69 technické problémy, alebo by nenastúpil. To je však veľmi malá pravdepodobnosť a preto si dovolím tvrdiť, že v tejto kategórii sa poradie nezmení. Ak sa Tibor Gloznek #25 ukáže na posledných pretekoch, mal by mať celkové P3 isté.

%img2

Trieda BABY 50 má toho roku rekordný počet účastníkov. Lukáš Konopka #2 útočí na celkové prvé miesto v pohári, ktoré má aktuálne Alex Molota #1. Lukášovi sa však v posledných pretekoch darí nielen v SKP ale aj v seriáli Moravský pohár. Ak si formu udrží, mal by s prehľadom v posledných pretekoch vyhrať. Ak chce uvažovať o celkovom P1, musel by Alex Molota stratiť aspoň dva body a skončiť v jednej z jázd maximálne na P3. Na treťom mieste v celkovom poradí skončí pravdepodobne Nicolas Styk #88. Stačí aby získal aspoň 2 body z oboch jázd. Teším sa, čo nám naše najmladšie talenty ukážu v posledných pretekoch.

V triede HONDA je podobne ako v triede ROTAX DD2 prvé miesto isté pre Vojtěcha Šmidru #31, ale Lukáš Gniadek #77 bude bojovať so Zdeněkom Hurychom #88 o druhé miesto. Ak by chcel Zdeněk skončiť na celkovom druhom mieste, musel by v oboch jazdách skončiť na maximálne P2 resp. získať o 7 bodov viac ako Lukáš Gniadek.

%img9

Trieda ROTAX MICRO MAX má tento rok okrem tried BABY50 a KZ2 najväčší počet účastníkov. Tu to bude zaujímavé, nakoľko Jakub Gašparovič #519 bude chcieť získať v celkovom poradí prvé miesto. Podariť sa to môže len v prípade, že skončí v oboch jazdách na P1 za predpokladu, že Tomáš Brančík #540 nebude mať technické problémy ako to bolo v Trebaticiach. Tomáš sa samozrejme nebude chcieť dobrovoľne vzdať aktuálneho a celkového prvého miesta a preto môžeme očakávať napínavý súboj medzi týmito dvoma pretekármi. Matej Koník #596 si zabezpečil v štyroch pretekoch dostatočný počet bodov na celkové 3. miesto, ale aj keby v oboch jazdách dojazdil na P1, celkovo P3 by mu s najväčšou pravdepodobnosťou zostalo. Dá sa ale očakávať, že Matej Koník opäť nenastúpi, aj keby boli posledné preteky v Dlhej.

%img4

V triede ROTAX JUNIOR je rozhodnuté, samozrejme tiež za predpokladu, že nedôjde k zlyhaniu techniky alebo jazdca. Šimonovi Hegélymu #319 stačí dojazdiť v zásade na akomkoľvek mieste a má isté celové P1. Karel Kováč #411 by mal skončiť na celkovom P2 pred Tomášom Kubíkom #119. V triede ROTAX JUNIOR licencovaní vyhral Adam Zdebský #78. Druhé a tretie miesto si podelia Christian Kypus #367 a José Andres Cordova Belduma #85.

%img5

Trieda ROTAX MAX SENIOR je na tom podobne ako trieda Rotax Micro Max. Tu sa bude bojovať o prvé tri miesta. Bude to veľký boj. Denis Schiffel #16 stiahol náskok Michaela Rohrera #114 a Samuela Fehera #44 na pretekoch v Trebaticiach po skvelom výkone a umiestnení P1. Denis bude chcieť získať minimálne o 5 bodov viac ako Michael a Samuel. Samuel Feher by chcel zabojovať minimálne o druhé miesto. Oliver Višňovský by už nemal ohroziť aktuálne prvých troch jazdcov, pokiaľ by sa však pretekalo v Dlhej, mohol by ešte pomiešať body ostatným, pretože sa mu v Dlhej darí. Samo sa ešte potrebuje spriateliť s novým podvozkom Tony Kart, tak sa dá očakávať hlavne súboj medzi Denisom, Oliverom a Michaelom. V triede ROTAX MAX licencovaní je rozhodnuté, celkové P1 získa Gabriel Vikor #36, pred Jaroslavom Kottom #184 a Simonom Sikhartom #199.

%img7

V kráľovských triedach KZ2 to bude tiež napínavé. V triede KZ2 Junior si s prehľadom celkové prvé miesto vybojoval Milan Turkovič #44 s náskokom viac ako 150 bodov na druhého v poradí. Tu budú o druhé a tretie miesto bojovať až štyria jazdci Ondřej Januška #26, Michal Matejovič #71, Ján Daniš #37 a Jan Pumprla #18. Dá sa predpokladať, že Ján Daniš získa dobré umiestnenie a zabezpečí si celkové P2. Na celkovom treťom mieste by mohol skončiť Ondřej Januška. Tešme sa na pekné preteky a dúfajme, že nikomu nezlyhá technika. V triede KZ2 Masters má isté celkové P1 Tomáš Nagy #94 a P2 Branislav Pekarovič #11. O celkové P3 zabojujú Ľubo Višňovský #17 a Lukáš Lipčák #21. Ľubovi sa v Trebaticiach zadarilo, keď získal pole position a dojazdil na P2. Pokiaľ výkon zopakuje, nemal by ho už Lukáš ohroziť. Uvidíme. 

%img6

V triede KZ2 Senior bude bitka o P1. Miroslav Pecka #191 má štyri víťazstvá v rade a pokiaľ by v posledných pretekoch skončil na P1, s prehľadom odsunie Imra Boďu #7 na konečné druhé miesto. Miroslav Augustín #19 by už nemal ohroziť ani jedného z jazdcov pred ním, takže konečné poradie v tomto pohári bude pravdepodobne Miroslav Pecka (P1), Imrich Boďo (P2) a Miroslav Augustín (P3). V každom prípade uvidíme ako Imro Boďo zabojuje a či si dokáže aktuálne prvé miesto udržať.

Verím, že som sa nikoho nedotkol mojou predikciou. Tešíme a vidíme sa v… ? ;)

Ducho (DS).

 


UPOZORNENIE

Vážení čitatelia – diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne.

Reklama