Máme za sebou úžasý víkend plný napätia, skončila sa WSK Super Master Series 2019

25.03.2019 Zdroj: www.tkart.it Redakcia

Bas Lammers ukončil dokonalú sezónu 2019 WSK Super Master s titulom a víťazstvom v závode

%img1

Holandský vodič Bas Lammers bol neporaziteľný v seriáli 2019 WSK Super Master Series v triede KZ2. Vodič Sodikart zvíťazil opäť vo finále, aby získal titul 2019 v Circuito internazionale di Napoli (Sarno). Ardigò a Viganò získali pódium, keď Renaudin skončil na druhom mieste šampionátu.

Marco Ardigò sa vo finále umiestnil na pole position, Talian si udržal vedenie, ale nie na veľmi dlhú dobu, keď ho predbehol Bas Lammers v treťom kole pretekov. Holandský pretekár sa hneď odtrhol od talianskeho jazdca, ktorý napriek úsiliu nedokázal udržať tempo jazdca Sodi. Ardigò sa musel brániť pred spolujazdcom v tíme Tony Kart Racing Team, Matteo Viganò (Tony Kart / Vortex / Bridgestone), ktorý sa umiestnil na treťom mieste po skvelom štarte z 6. pozície.

Bas Lammers však bez konkurencie opäť zobral víťazstvo a tiež titul majstra sveta v triede 2019 WSK Super Master Series, a nahradil tak Marca Ardigòa (majstra 2018) v sieni slávy histórie WSK. Renaudin si so štvrtým miestom zabezpečil druhé miesto šampionátu, ktorý skončil pred Marcoom Ardigom, ktorý skončil na treťom mieste v šampionáte napriek tomu, že sa zúčastnil iba jedného z dvoch kôl kalendára.

Perfektný víkend pre Pattersona, ktorý vyhráva preteky a 2019 WSK Super Master šampionát

%img2

Dexter Patterson bol tento víkend nedotknuteľný v Circuito Internazionale di Napoli (Sarno). Pretekár Kart Republic bol najrýchlejší po celý víkend, pričom sa umiestnil v kvalifikačnom tréningu, vyhral všetky kvalifikačné rozjazdy, prefinale a tiež finále sa stal novým šampiónom 2019 WSK Super Master Series v triede OK.

Finále začalo s nepríjemnou kolíziou na konci pola, v ktorom muselo v dôsledku toho skončiť 6 jazdcov. Preteky pokračovali na čele s Dexterom Pattersonom, ktorý už mal malú medzeru pred Taylora Barnardom a Juho Valtanenom. Barnard sa dotiahol na Pattersona a v poslednom kole, obaja britskí vodiči bojovali o víťazstvo v závode, ktorý bol nakoniec pre Dextera Pattersona o 0,040 sekundy. Majster sveta juniorov v roku 2017 si zabezpečil aj titul a nahradil Hannesa Jankera v sieni slávy ako majster WSK Super Master v triede OK. Barnard si zabezpečil druhé miesto v šampionáte, zatiaľ čo 6. miesto Lorenzovi Travisanutta vo finále zabezpečilo triumfálne triple pre Kart Republic v celkovom poradí.

Andrea Antonelli vyhráva 2019 WSK Super Master v OKJ, Severiukhin vyhráva finále v Sarne

%img3

Andrea Kimi Antonelli sa po veľmi kontroverznom dni zúčastnil majstrovského šampionátu WSK Super Master Series v OK-Junior po havárii v predfinále. Artem Severiukhin dominoval finále, aby získal jeho prvé víťazstvo v sérii a prvé v talianskom Sarne.

Deň začal kontroverziou. Andrea Kimi Antonelli (KR / Iame / Vega), vedúci WSK Super Master, bojoval s Thomasom Ten Ten Brinkom (FA Kart / Vortex / Vega). Talian narazil do holandského vodiča, ktorý stratil všetky možnosti na comeback. Medzitým sa Antonelli dostal do finále, ale potom jazdec Rosberg Racing Academy dostal 10 sekúnd trest za „zlý manéver“ podľa čl. 2.24 Všeobecných predpisov CIK.

Antonelli nahradil Gabriele Mini ako majstera WSK Super Master Series v OKJ. Vďaka víťazstvu skončil Artem Severiukhinn na druhom mieste a Jamie Day dokončil prvú trojku.

Rashid Al Dhaheri vyhráva finále a titul WSK Super Master

%img4

Rashid Al Dhaheri prevzal titul 2019 série WSK Super Master Series v triede Mini. Vodič Parolin bol jasným víťazom v dnešnom finále v Circuito Internazionale di Napoli (Sarno). Maciej Gladysz (Parolin / TM Racing / Vega) medzitým v druhom pre-finále prekvapil každého, keď si po comeback z 5. miesta získal príjemné víťazstvo. Taktiež sa aj Alexovi Powellovi (Energy / TM Racing / Vega) podarilo vďaka comeback z 9. na 5. miesto udržať šance na titul.

Vo finále, Rashid Al Dhaheri urobil neuveriteľný štart zo 6. na druhé miesto v úvodnom kole. Vodič zo Spojených arabských emirátov okamžite predbehol Macieja Gladysza na prvé miesto v 2. kole. Al Dhaheri a Gladysz utiekli zo zvyšku skupiny do boja o prvú pozíciu, ale Gladysz ani raz nevyskúšal predbiehaci manéver na vodičovi Parolin. Vodič Parolin Racing Kart, Al Dhaheri jazdiaci v čele už dokončil „domácu úlohu“ pre svoje šance na titul.

Al Dhaheri vyhral finále s veľmi malým rozdielom pred Gladyszom, zatiaľ čo Andrea Filaferro (Tony Kart / TM Racing / Vega) dokončil ďalšie pódium po úžasnom návrate z 11 pozície.

Preteky WSK sa nezastavia a budúci víkend sa WSK Euroseries vráti na svoje prvé preteky sezóny, ktorá sa uskutoční v Circuito Internazionale di Napoli.


UPOZORNENIE

Vážení čitatelia – diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne.

Reklama