Nová éra Croc Promotion

27.07.2020 Zdroj: CROC Promotion, EL.ZET Redakcia

Kedy ste sa rozhodli prevziať značku CROC PROMOTION?

Keď sme sa v lete 2019 dozvedeli, že aktuálny majiteľ značky CROC PROMOTION, firma MEC KART končí s činnosťou a v rámci likvidácie rozpredáva aktíva, ostali sme v šoku. Práve do tejto firmy sme totiž vkladali nádeje, že oživí značku a ďalej rozšíri aktivity. V okamihu sme prišli o zákazky zákazky z tejto firmy, ale hlavne nám bolo ľúto, že značka, pri ktorej zrode ako i následnom fungovaní sme boli prítomní ako dodávateľ, neskôr aj ako spolumajiteľ, upadne do zabudnutia a tým aj naše niekoľkoročné úsilie pri jej etablovaní sa na trhu kartingu.
Ako jeden z najväčších dodávateľov firmy MEC KART sme boli oslovení pre možnosť jej odkúpenia ako celku, alebo časti. Vtedy sa zrodila myšlienka odkúpiť časť firmy - značku CROC PROMOTION a tým ju vlastne zachrániť. Po niekoľkotýždňových jednaniach s likvidátorom firmy sme dospeli k finálnej zhode a odkúpili sme značku. Takže novým majiteľom CROC PROMOTION je firma EL.ZET. V kartingu nie sme neznáma firma, dodávame komponenty pre najväčšie firmu v tomto segmente napr. Kart Republic, CRG, Righetti Ridolfi atď. Táto nová aktivita, výroba podvozkov, nás však posúva na vyšší level.

Aké sú vaše plány do budúcnosti?

Plánovať ďalší život značky CROC PROMOTION bolo vzhľadom na nečakané ukončenie výroby vo firme MEC KART značne zložité. Časť klientov značky zneistela, hľadali si nových dodávateľov. V rýchlom slede sme museli paralelne riešiť urgentné obnovenie výroby, zachraňovať ešte neuzavreté kontrakty a samozrejme riešiť každodenný chod novej aktivity. Konkrátne predstavy o ďaľšom smerovaní sa tak vyjasňovali za pochodu. V každom prípade sme zvolili opatrný nástup, hlavne v oblasti racingu, aby sme nedopadli ako náš predchodca a po rýchlom rozbehu riešiť existenčné problémy.
Ďalšie predstavy momentálne nevieme konkretizovať, situácia v kartingu sa mení v rýchlom slede, v každom prípade máme záujem o čo najhlbšie etablovanie sa na tomto trhu.

Ako sa veci vyvíjajú po menej ako roku činnosti?

Ako sme už spomenuli, chceme byť opatrní pri rozbehu našej novej aktivity, výroby podvozkov. Za tak krátky čas je ešte predčasné hodnotiť akékoľvek výsledky. Popri pôvodnej výrobe komponentov na podvozky sme rozbehli aj kompletizáciu podvozkov a celkom slušné množstvo sme už aj vyexpedovali našim klientom. Ešte vlani sme sa stihli prezentovať na výstave KART EXPO 2019 v Adrii, záčastnili sme sa medzinárodného závodu Wintercup 2020, a v týchto dňoch spúšťame aj našu internetovú stránku. Ak to mám zhrnúť, sme spokojní s doterajším vývojom našej novej aktivity.

Aký bol váš pôvodný plán na tento rok a ako ich zmenila situácia s Covid-19?

Tak ako všetkých ostatných výrobcov, aj našu spoločnost pribrzdila celosvetová pandémia COVID-19. Museli sme obmedziť výrobu, venovali sme sa vývoju nových výrobkov a výrobe prototypov. Momentálne po uvoľnení protiepidemických opatrení už nabiehame na plný výkon vo výrobe aj expedícii našich výrobkov, či už komponentov, alebo kompletných podvozkov. Pre nás je najdôležitejšie, že nás, našich príbuzných ako aj zamestnancov firmy nezasiahla táto zákerná choroba a sme všetci zdraví, čo prajeme aj všetkým aktérom a priaznivcom kartingu.

Aké sú ciele do konca tohto roka?

Plánovať v tejto situácii asi nie je na mieste. Uvidíme ako sa zotaví trh kartingu, aká bude ochota jazdcov, ale hlavne ich rodičov zúčastňovať sa pretekov. V každom prípade sme pripravení dodávať naše výrobky, či už komponenty našim odberateľom, či už kompletné podvozky našim dealerom. V racingovej oblasti tiež máme nejaké plány, ale ako sme už spomenuli, závisí to od ďaľšieho vývoja situácie.


UPOZORNENIE

Vážení čitatelia – diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne.

Reklama