Skončili sa kvalifikačné jazdy Rotax Max Challenge Grand Finals 2019

25.10.2019 Autor: Udalosti

MICRO MAX

Britský jazdec Macauley Bishop získal poleposition po dvoch jazdách keď skončil na prvom a štvrtom mieste. Za ním je japonský jazdec Griffin Peebles s 13 trestmi, americký Adam Brickley so 14 trestmi a trio zložené so Salvadorom, Nienkotterom a Lennom, všetci so 16 trestnými bodmi. Lukáš Koník bude štartovať z 23 miesta, keď v oboch kvalifikačných jazdách dojazdil z 33. na 22. (+9) miesto bez penalizácii.

MINI MAX

Francúzsky jazdec Andy Ratel bude v kategórii Mini MAX v zajtrajšom predfinále štartovať z pole position a to vďaka víťazstvu a druhému miestu v kvalifikačnej rozjazde. Po jeho boku je španielsky Adrian Sune Malheiro. V druhom rade budú francúzi Paulom Albert s Jolanom Raccamierom. V tejto kategórii Slovensko nemá jazdca.

JUNIOR MAX

V štyroch rozjazdách Junior MAX bolo mnoho protagonistov, ale najsilnejším bol austrálsky Clay Osborne s dvoma víťazstvami. Ďalšie dve víťazstvá si rozdelili Oli Pylku a Jasona Leunga. Zajtra môžeme očakávať pekný súboj medzi Osbornom a Pylkom. V tejto triede Slovensko reprezentoval José Andres Cordova Belduma, ktorý pod dvoch jazdách, keď dojazdil na 21. a 23. mieste bez penalizácie, bude zajtra štartovať z 22 miesta.

SENIOR MAX

Dnes dve víťazstvá pre Axela Saarnialu, kde sa mu podarilo vyťažiť maximum z oboch jázd. Víťazstvo patrí tiež pre Claytona Ravenscrofta a Ryana Norberga, ktorí to určite v pre-finále fínskemu vodiča zťažia. V triede Senior Max reprezentuje Slovensko Gabriel Vikor, ktorý bude v pre-finále “A” štartovať zo 14. radu.

DD2

Nádherné preteky a až neuveriteľné predbiehacie manévre mohlli vidieť diváci v tejto kategórii. Talian Luca Munaretto získal dve víťazstvá zo štyroch rozjázd, čo dokazuje jeho vynikajúci cit so stopou. Jeho hlavný protivník, český pretekár Petr Bezel, dosiahol víťazstvo a druhé miesto ale celkovo skončil prvý a získal tak pole. Francúzsky jazdec Nicolas Picot tiež zvíťazil v prvom kole ale v druhom dostal penalizáciu a napriek tomu, že prišiel do cieľa ako prvý ho to posunulo na celkové tretie miesto. V tejto kategórii súťažili hneď dvaja naši pretekári Mário Šebáň a Ivan Lipka. Máriovi sa v druhej kvalifikačnej rozjazde zadarilo a skončil na peknom 15. mieste (+13) a v pre-finálovej jazde bude štarovať z 12. radu. Ivan Lipka skončil v druhej kvalifikačnej rozjazde na 26. mieste (+5). Obaja budú štartovať v pre-finále “A”.

DD2 MASTER

Matias Rodrigues bude štartovať z polposition v predfinále, a to vďaka dvom víťazstvám v rozjazde. Víťazstvo tiež patrí Anttimu Ollikainenovi a Henrijsovi Grubeovi. V tejto kategórii Slovensko nemá jazdca.

E-KARTS THUNDER

E-Karts majú odlišný program jázd. Včera sa skončila prvá finálová jazda. Po ťažkom boji vyhral brit Bradley Barrett pred švajčiarskym jazdcom Jasinom Feratim, ktorý štartoval z pole position. Tretie miesto na pódiu patrí Jie Kaovi z Taiwanu.

Úplné výsledky nájdete tu.

 


UPOZORNENIE

Vážení čitatelia – diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne.

Reklama