Slovenské kartingové centrum oficiálne otvorené verejnosti

10.10.2019 Autor: Redakcia

Slovenské kartingové centrum budované pod záštitou SAMŠ (Slovenská asociácia motoristického športu) predstavuje špičkové stredisko s licenciou CIK FIA pre organizovanie národných a medzinárodných motokárových podujatí.

Vonkajšia motokárová trať má v základe dĺžku 1180 metrov, pričom ponúka ďalších 5 variantov jazdenia a plnohodnotného využitia. Všetky ostatné varianty su približne rovnakej dĺžky. Súčasťou komplexu je paddock, dvojposchodová budova riadiaceho strediska, občerstvenie s vyhliadkovou terasou, administratívne a školiace priestory či technické a prevádzkové priestory. Motokáry sú základnou školou budúcich automobilových pretekárov a v spojení so Slovenskou asociáciou motoristického športu (SAMŠ) ponúka nový komplex  zázemie pre výchovu mladých talentov.

Dňa 8.10.2019 bolo okruhu Slovak Karting Center udelená licencia od CIK-FIA popísaná Filipom Massom na 3 roky platná od 9.10.2019 do 8.10.2022 s dĺžkou trate 1172 m, jazdou v protismere hodinových ručičiek pre kategórie KF1, KF2, KF3, KF4, KZ1, KZ2, OK-Junior, OK.

%img2

“Realizácia trate sa robila pod naozaj najprísnejším dohľadom ľudí zo spoločnosti STRABAG. Geodeti vymerali každý jeden meter trate. Trať bola detailne vymeraná v 3 osiach vrátane výšky a sklonu trate. 

Zaujímavosťou je, že väčšina zákrut sú negatívne, to znamená sú ťahané smerom von a o to je ta trať tažšia. Okrem toho je trať smerovaná v protismere hodinových ručičiek, čo nie je náhoda, pretože konkurenčné trate sú orientované v smere hodinových ručičiek. Ďaľšou špecialitou trate, ktorú si jazdci môžu všimnúť je kvalita obrubníkov, ktoré boli presne na mieru podľa dodaných rádiusov vyrobené v pobočke závodu STRABAG v Českej republike.

Od prvého momentu budovania trate nám bol k dispozícii pán Franz Schreiner, čo je najvyššie postavený človek čo sa týka bezpečnosti a schvalovania tratí, takže my sme mali úplne priami kontakt na toho najlepšieho človeka a musím pochváliť aj FIA za extrémne výborný servis a kooperáciu.” povedal Simon Krasňanský. 

Trať bola vybudovaná podľa predpisov CIK-FIA a prešla bezpečnostnou previerkou ešte pred výstavbou a po dokončení bola fyzicky skontrolovaná inšpekciou. Akákoľvek trať, ktorá sa stavia aby bola certifikovaná s licenciou od CIK-FIA musí spĺňať prísne kritéria, takže každá časť trate od typu čiar, hrúbky čiar, asfaltu alebo maximálnych sklonov musí byť dodržaná.

Viac fotografií nájdete v galérii na Facebooku.
https://www.facebook.com/pg/kartingsportsk/photos/?tab=album&album_id=1159366284263457

Technické údaje a parametre dráhy:

  • Dĺžka dráhy: 1180m
  • Šírka dráhy 7m, na úseku štart – cieľ až 10m
  • Jazda v protismere hodinových ručičiek, pole position na ľavej strane
  • 5 rôznych variantov jazdenia
  • 2 varianty súbežného jazdenia (malé okruhy)
  • Umelé osvetlenie dráhy
  • Profesionálny kamerový systém so 16 kamerami a časomierou Apex Timing

%img3

Foto: Tibor Tibi Barborík


UPOZORNENIE

Vážení čitatelia – diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne.

Reklama