Slovenskí pretekári opäť zabojujú v Rotax Max Challenge Grand Finals 2019

20.10.2019 Autor: Redakcia

Po juhoamerickej kapitole na okruhu Circuito Internacional Paladino v Brazílii v Conde sa veľké finále Rotax MAX Challenge vrátilo tohto roku do Európy, aby sa ďalší jubilejný 20. ročník konal na okruhu Neapole Circuito Internazionale v Sarne. Pre okruh na úpätí Vezuvu to nebude prvýkrát, pretože trať, ktorá sa nachádza v provincii Salerno, už bola hostiteľom tejto udalosti v roku 2016.

%img1

Od 19. - 26. októbra budú na Rotax Max Challenge Grand Finals za účasti 370 pretekárov z viac ako 60 krajín sveta bojovať aj piati pretekári zo Slovenska, medzi ktorých patrí (na fotke zľava) Mário Šebáň #460 v triede Rotax Max DD2, Jose Andres Cordova Belduma #261 v triede Rotax Max Junior, Ivan Lipka #463 v triede Rotax Max DD2, Matej Koník so štartovným číslom #33 v triede Rotax MicroMax a Gabriel Vikor #366 v triede Rotax Max Senior.

%img2

V piatok začala skorá registrácia v hoteli Saturday priamo na trati. V sobotu sa dokončil registračný proces, kde si účastníci mohli vychutnať nejaké nápoje a občerstvenie v krásnom prostredí hotela počas čakania.

V nedeľu, úžasná zostava viac ako 360 úplne nových motokár od oficiálnych partnerov podvozku Rotax (BirelART, Praga, Sodikart a CompKart), mlčky čakala na hlavnej línii s krásnym Vezuvom v pozadí a postupne všetky tímy z každej krajiny dorazili na oficiálne fotografovanie.

%img9

Na rad prišli motokári, a všetky podvozky spolu s úplne novými motormi Rotax boli pridelené ich jazdcom. Spolu s tým dostali aj všetky nástroje a vybavenie, ktoré potrebujú na nastavenie podvozkov v obrovskom stane, aby sa pripravili na dnešný prvý deň na trati. Každá trieda mala tiež inštruktáž, kde bola predstavená riaditeľovi pretekov a jeho tímu a boli informovaní o tom, čo možno očakávať v nasledujúcich dňoch. Večer sa na futbalových ihriskách konala uvítacia oslava pre jazdcov a ich tímy aj za účasti organizátorov a zástupcov dodaváteľov podvozkov.

Predkvalifikačné tréningy sa začínajú dnes od 08:48 hod. triedou Rotax MicroMax. Tréningové jazdy budú pokračovať až do stredy 23.10. doobeda a už poobede začnú prvé bodované kvalifikačné jazdy (QUALIFYING HEAT), ktoré sa ukončia až vo štvrtok 24.10. o 17:22 poslednou jazdou v triede Rotax Max DD2. V piatok sú na programe pre-finálové jazdy a v sobotu nás čaká veľké finále tých najlepších z najlepších.

Tohtoročné veľké finále si zopakujú Matej Koník, Gabriel Vikor a Mário Šebáň. V minulom ročníku sa podarilo Matejovi umiestniť vo finále po náročných jazdách na 26. mieste. Gabovi v Brazílii unikla účasť vo finále po skvelej jazde v predfinále, tak verme, že sa mu to v tomto ročníku v Sarne podarí. Najlepšie umiestnenie v Brazílii získal Mário Šebáň, ktorý sa prebojoval do top 20 najlepších jazdcov sveta a umiestnil sa na skvelom 18. mieste. 

Držme našim pretekárom spoločne palce! Slovensko do toho!

Live stream je možné sledovať od stredy 23.10. o 10:30 hod.
https://www.rotax-kart.com/en/Max-Challenge/Grand-Finals/Grand-Finals-2019/LIVESTREAM

Rozvrh jednotlivých jázd
http://www.apex-timing.com/goracing/results.php?path=/korridas/2019/rgf2019/
https://www.rotax-kart.com/upload/files/5459.pdf


UPOZORNENIE

Vážení čitatelia – diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne.

Reklama